20. ročník přehlídky a soutěže Stavby Karlovarského kraje

24.05.2021

Regionální stavební sdružení Karlovy Vary, Karlovarský kraj a Statutární město Karlovy Vary vyhlásilo 20. ročník přehlídky a soutěže „Stavby Karlovarského kraje“.

Do letošního jubilejního 20. ročníku o nejlepší stavby a projekty Karlovarského kraje se přihlásilo celkem 28 staveb a 15 projektů. Zároveň je představeno 6 zachráněných a zachraňovaných památek.

O titul Stavba roku soutěží stavby i rekonstrukce z celého Karlovarského kraje. Jsou přihlášeny bytové domy, stavby občanské vybavenosti, průmyslové stavby, stavby dopravní. Soutěží i hrad, pivovar, kaple, revitalizace v krajině – Pernink, Soos.

V přehlídce projektů uvidíme z Karlovarského kraje návrhy bytových domů, škol, Alžbětiných lázní, využití ploch k rekreaci, část komunikace D/6, rekonstrukce starých objektů.

Zachráněné památky jsou zastoupeny 6 stavbami – kostel svaté Maří Magdaleny v Boru, zámek Kopaniny, hospodářská usedlost v Milíkově, kostel svaté Anny v Sedleci, kostel svatého Mikuláše pod bájným Krudumem a Goethova vyhlídka v Karlových Varech

Hlasování veřejnosti je na internetu (www.stavbykarlovarska.cz) od 19. května do 18. června do 15:00 hodin – pokyny pro hlasování jsou uvedeny na webových stránkách.

Všichni, kteří se zúčastní hlasování ve všech 3 kategoriích, budou zařazeni do slosování o 3 hodnotné ceny – vyhlídkový let nad město Karlovy Vary a okolí pro 3 osoby, zážitková večeře pro 2 osoby a tematická zábavná prohlídka Karlových Varů.

Nejlepší stavby a projekty budou vyhlášeny v rámci „Dnů stavitelství a architektury Karlovarského kraje 2021“ na slavnostním večeru dne 18. června.

V letošním roce vybere SIA – Krajská rada výstavby Karlovarského kraje nejlepšího projektanta, a nejlepšího stavbyvedoucího, udělíme cenu Osobnost stavitelství.

Samostatnou cenu v soutěži udělí hejtman Karlovarského kraje Ing. Petr Kulhánek a primátorka města Karlovy Vary Ing. Andrea Pfeffer Ferklová, MBA, pod jejichž záštitou celá akce probíhá.

Cenu udělí také šéfredaktorka celostátního časopisu Stavebnictví Ing. Hana Dušková.