26. ročník tradiční soutěže Exportér roku 2020

21.10.2020

KHK KK zve podnikatele a firmy z regionu k účasti ve 26. ročníku tradiční soutěže Exportér roku 2020 pořádané Hospodářskou komorou České republiky ve spolupráci se Středním podnikatelským stavem.

Přestože se v letošním roce všech dotkla koronavirová pandemie, oblast podnikání nevyjímaje, rozhodla se HK ČR soutěž uskutečnit. Hodnotit se totiž budou jako vždy výsledky za rok předcházející, tedy za rok 2019, který byl pro český export rekordní. Byla by proto škoda tento úspěch nepřipomenout.

Exportér roku je ojedinělou příležitostí, jak mezioborově porovnat výkonnost právě vašeho podniku či firmy a poměřit se s těmi nejlepšími.

V jakých kategoriích tedy letos můžete soutěžit?

• Pro exportéry s objemem exportu větším než 500 mil. Kč ročně:
o Exportér roku s největším nárůstem v období 2018-2019 (hodnotícím kritériem je výše procentního nárůstu tohoto objemu v uvedeném období)
o Exportér roku s největším objemem v roce 2019

• Pro exportéry s objemem exportu 100 – 500 mil. Kč ročně:
o Střední exportér roku s největším nárůstem exportu v období 2018-2019 (hodnotícím kritériem je výše procentního nárůstu tohoto objemu v uvedeném období)

• A dále jsou bez rozdílu objemu exportu vyhlášeny následující kategorie:
o Zvláštní cena SPGroup – exportér s největším počtem exportních destinací
o Nejlepší exportéři dle hodnocení Bisnode
o Nejlepší exportní transakce podpořená státem – cena ČEB a EGAP
o Nejvstřícnější úředník státní správy
o Nejvěrnější účastník podnikatelských misí

S ohledem na dynamicky se měnící epidemiologickou situaci se bohužel letos neuskuteční slavnostní galavečer. Vítězové jednotlivých kategorií budou vyhlášeni v rámci prosincové exportní online konference Hospodářské komory České republiky.

Další informace o soutěži Exportér roku 2020 naleznete na www.exporterroku.com. V případě dotazů se obraťte na e-mail: info@exporterroku.com.