Česko-australský seminář

30.05.2019

Seminář pod názvem „Business Opportunities for Czech Companies in Australia“ se uskuteční 5. června 2019 od 10:00 v prostorách Hospodářské komory České republiky (Florentinum, Na Florenci 2116/15). Akce je organizována HK ČR ve spolupráci s Australian Trade and Investment Commission (Austrade) a za finanční podpory Velvyslanectví Australského společenství ve Varšavě.

Setkání zahájí viceprezident HK ČR, p. Bořivoj Minář, velvyslanec Australského společenství pro Polsko, Českou republiku a Litvu, J.E. p. Paul Wojciechowski, náměstek ministra průmyslu a obchodu ČR, p. Jiří Havlíček a zástupce náměstka ministra zahraničních věcí ČR a ředitel Odboru ekonomické diplomacie Ministerstva zahraničních věcí, p. Marek Svoboda.

V rámci prvního panelu vystoupí pí Juliana Nam, Counsellor at Australian Embassy to Belgium and Luxembourg, Mission to the European Union and NATO, která představí Dohodu o volném obchodu mezi Austrálií a EU, její výhody, dopady a z toho vyplývající možnosti pro české podniky. Následovat bude p. Anthony Weymouth, Senior Trade Commissioner for Central Europe, který bude informovat o situaci v oblasti obchodní výměny a investičních aktivit mezi ČR a Australským společenstvím.

V druhém panelu představí zástupci českých firem TEDOM a.s. (kogenerační jednotky), AURA, s.r.o. (IT systémy), TESCAN ORSAY HOLDING a.s. (elektronové mikroskopy, zařízení pro mikro a nanotechnologie) a BEDNAR FMT (zemědělská technika) své zkušenosti s podnikáním na trhu Australského společenství.

Poslední část setkání bude věnována networkingu a bilaterálnímu setkání s účastníky.

Setkání bude probíhat v anglickém jazyce. V příloze dále najdete program semináře. Vstup na akci je zpoplatněn, účastnický poplatek činí 500 Kč pro členy HK ČR (včetně DPH) a 700 Kč pro nečleny (včetně DPH).

V případě Vašeho zájmu účastnit se této akce vyplňte, prosím, formulář ZDE, a to nejpozději do 3. 6. 2019.