Česko-makedonské podnikatelské fórum

19.09.2019

Hospodářská komora ČR zve podnikatele na Česko-makedonské podnikatelské fórum, které se uskuteční dne 8. 10. 2019 od 9:00 v rámci doprovodného programu letošního ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně v sálu S1 pavilonu E v areálu brněnského výstaviště (plánek areálu v příloze). Akce je za českou stranu spoluorganizována Hospodářskou komorou ČR, Ministerstvem zahraničních věcí ČR, Velvyslanectvím České republiky ve Skopji a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR.

Fórum se koná u příležitosti návštěvy vicepremiéra Severní Makedonie, pana Koco Angjuševa, v České republice, kterého doprovází podnikatelská delegace se zájmem o spolupráci s českými firmami z automobilového, strojírenského a farmaceutického průmyslu a také se společnostmi zaměřenými na ekologické technologie.

Vedle těchto odvětví byly jako sektory s potenciálem pro české firmy v Mapě globálních oborových příležitostí MZV ČR vyhodnoceny také důlní, těžební a ropný, energetický, vodohospodářský a odpadní, zemědělský a potravinářský průmysl či oblast železniční a kolejové dopravy. Právě v rámci jmenovaných sektorů je realizována velká část českého exportu do Severní Makedonie, kterýžto v posledních letech stabilně roste.

Jednacím jazykem podnikatelského fóra bude angličtina, účast na akci je zdarma, ovšem podmíněna registrací prostřednictvím formuláře ZDE. Registrace bude ukončena 3. 10. 2019.