Cheb jako město s rostoucím inovačním potenciálem nejen pro vědu a výzkum

18.07.2022

Rok 2022 nechal v Chebu vyrůst novou moderní budovu Podnikatelského inkubátoru (PI) Kanov. Jedná se o 4. etapu z pěti komplexního projektu, která má za cíl podpořit inovativní podnikání v Karlovarském kraji. Samostatné pobočky PI Kanov v Karlových Varech, v Ostrově a nově i v Chebu jsou pevným zázemím pro start-upy, nově působící i stávající podnikatele a budují vzájemně propojenou síť inovační infrastruktury Karlovarského kraje. Realizací celého projektu vzniká v Karlovarském kraji jediné regionální zaštítění takového rozsahu. Podnikatelský inkubátor KANOV má za cíl představovat již zmíněnou inovační infrastrukturu, která bude pokrývat svými službami celý Karlovarský kraj. Projekt navíc splňuje kritéria pro akreditaci na Vědecko-technický park.

Podnikatelský inkubátor KANOV přispívá k řešení hlavních problémů Karlovarského kraje, což je nízká podnikatelská inovační aktivita, nedostatečná infrastruktura podporující vznik a rozvoj nových inovačních firem, nedostatek pracovních míst pro kvalifikované pracovníky a nedostatečná spolupráce mezi sektorem VaV a podnikatelskými subjekty. Dalším cílem je zvýšení podpory START-UP firem a zintenzivnění spolupráce sféry vědy a výzkumu a soukromého sektoru. Podnikatelský inkubátor KANOV úzce spolupracuje s místními institucemi a školami, momentálně například se ZČU v Plzni. Podnikatelský inkubátor KANOV nabízí inovativním a začínajícím firmám (MSP) nadstandardní podmínky – chráněné prostředí, které jim usnadní start při podnikání a pomůže jim se zorientovat v tržním prostředí a stát se stabilním ekonomickým subjektem, který bude posléze součástí podnikatelské sféry v Karlovarském kraji.

Chebská pobočka Podnikatelského inkubátoru Kanov byla vybudována v rámci zajištění pracovní atraktivity města v oblasti inovativního podnikání a zvýšení možností podnikatelům města i blízkého okolí. Je tedy ideálním zázemí pro začínající (start-up) inovativní MSP a podnikatele, stávající inovativní MSP a podnikatele nebo pro MSP s inovativním potenciálem. PI Kanov Cheb představuje moderní prostory ve čtyřech patrech o celkové rozloze 2320 m2 a disponuje 40 kancelářskými místnostmi o výměře min 16,50 a maximálně 53,40 m2. Pronájem kanceláře se pohybuje od 150,- Kč/m2.

Budova PI Kanov v Chebu se pyšní velmi nízkou energetickou náročností, která má vliv na ekonomiku podnikání a ovlivňuje tak výrazně výběr kancelářských prostor. Všechny prostory jsou vybavené vzduchotechnikou s rekuperací a využitím odpadního tepla. Samozřejmostí je také zajištění veškerých potřebných služeb spojených s provozem a dále také možnost vlastního parkovacího stání přímo v centru města na soukromém parkovišti před objektem.

Kanceláře jsou vybaveny vysokorychlostním internetem, výkonnou kvalitní klimatizací a datovými sítěmi. Každé patro disponuje kuchyňkou a relaxačním koutkem pro siestu a zvýšení komfortu při práci. V budově je k dispozici moderní přednášková místnost s kapacitou 50 míst, která je též k pronájmu za 2000,-Kč na den s možností zajištění cateringu na míru. V plánu je také zřízení co-workingového prostoru, jež je hojně vyhledávaným pracovním prostředím a slouží k setkávání a inspirativnímu tvoření nejen pro kreativce. Průzkum dokazuje, že přes 80 % dotazovaných lidí by rádo čas od času vyměnilo svou kancelář za nové prostředí, které motivuje k lepším pracovním výkonům.

Další výhody PI Kanov přináší s možností vlastního profesionálního mentoringu. V případě zájmu zajišťuje profesionální poradenství vlastními kapacitami od odborníků ze zasídlených firem a v nejrůznějších oblastech podnikání nebo zprostředkovaně ve spolupráci s externími partnerskými subjekty (právní, finanční, účetní, marketingové, logistické, řízení lidských zdrojů, ale i technicky zaměřených). PI spolupracuje například s KARP a KHK KK (Rozjeď byznys), což mohou efektivně využít a ocenit zejména nově vznikající firmy.

Příjemnou a nedílnou součástí PI Kanov je kavárna s free internetem v přízemí budovy s vnitřním posezením i venkovní terasou, kterou lze využít nejen pro relaxaci s občerstvením, ale také pro pracovní schůzky či práci na laptopu.

Je čas na prostor se projevit, je čas na prostor v PI Kanov Cheb
Podpoříme Vaše sny a Vaše podnikání. Je čas dát podnikaní pevný, bezpečný a odolný základ, protože kde jinde se lépe roste než tam, kde ve Vás věří.

Výstavba pobočky PI KANOV v Chebu je realizována v rámci OPPIK – programu Služby Infrastruktury.