Historicky první titul EY Podnikatel roku Karlovarského kraje získal Alessandro Pasquale

28.02.2020

Společnost EY za podpory hejtmana Karlovarského kraje Petra Kubise a ve spolupráci s Karlovarským krajem vyhlásila vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2019 Karlovarského kraje. Jako nejlepšího zde nezávislá porota ocenila Alessandra Pasquale, ředitele společnosti Mattoni 1873 a.s. Společnost, která je největším středoevropským výrobcem nealkoholických nápojů, zaměstnává v osmi zemích přes tři tisíce lidí. Kromě přírodních minerálních a pramenitých vod vyrábí i džusy a snacky. Produkty vyváží do více než dvaceti zemí světa. Kromě Evropy i do Severní Ameriky, Asie, na Arabský poloostrov nebo do Austrálie.

Nezávislá porota, jíž předsedala Radka Prokopová ze společnosti Alca plast, která se svým manželem Františkem Fabičovicem obdržela titul EY Podnikatel roku 2018 České republiky v minulém roce, ocenila u Alessandra Pasquale hlavně jeho oddanost rodinné tradici, odvážného podnikatelského ducha a v neposlední řadě velký zájem o ochranu životního prostředí.

V Karlovarském kraji se titul EY Podnikatel roku Karlovarského kraje udělil vůbec poprvé v historii soutěže. Zda uspěje letošní krajský vítěz i v celostátním klání se dozvíme již 3. března 2020 při slavnostním galavečeru na pražském Žofíně. V případě vítězství v celorepublikovém finále by pak Alessandro Pasquale reprezentoval Českou republiku na světovém finále v Monte Carlu, které se uskuteční na začátku června 2020.