Hospodářská komora chystá v italském Miláně podnikatelské fórum

29.10.2019

Na obchodní jednání do italského Milána zamíří česká podnikatelská delegace. V hlavním italském městě obchodu a módy Hospodářská komora České republiky koncem listopadu organizuje dvoustranná jednání firem a Česko-italské podnikatelské fórum, které zahájí ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček. Podnikatelskou delegaci povede viceprezident Hospodářské komory Bořivoj Minář.

Mise bude primárně zaměřena na sektory identifikované Hospodářskou komorou a Velvyslanectvím České republiky v Římě jako nejperspektivnější pro rozvoj česko-italského obchodu. Těmito oblastmi jsou automotive, life sciences, chytrá města, kyberbezpečnost a digitalizace.

Vedle těchto sektorů Hospodářská komora analyzovala ještě několik dalších oblastí, v nichž by české firmy mohly v italském silně konkurenčním prostředí uspět.

Například vodohospodářský sektor v Itálii ve srovnání s ostatními evropskými zeměmi používá zastaralá zařízení, zvláště na jihu Itálie je vodohospodářská infrastruktura velmi opotřebovaná. Italská vláda také plánuje rekonstruovat přes sto přehrad. Poptávka Italů roste také třeba po potravinových a vitaminových doplňcích. Hospodářská komora chce do Itálie vrátit i věhlas českého designového skla, ale také českým firmám pomoci inspirovat se italskými firmami v jejich technologické přeměně výroby. Proto v programu mise plánuje mimo jiné návštěvu technologického centra a podnikatelského inkubátoru.

Na jednodenní podnikatelskou misi, která se uskuteční v pondělí 25. listopadu, se mohou u Hospodářské komory přihlásit české firmy bez ohledu na velikost nebo region, v němž působí.

Mise navazuje na červencové Česko-italské podnikatelské fórum konané v Černínském paláci, které uspořádala Hospodářská komora spolu s Ministerstvem zahraničních věcí, Velvyslanectvím Itálie v ČR a obchodní asociací Confindostria. Akce se tehdy zúčastnilo na 90 českých firem.

Podrobnosti a přihlášky na podnikatelskou misi ZDE