Hospodářská komora zve firmy do podnikatelské delegace doprovázející prezidenta ČR do Slovinska

22.05.2019

Hospodářská komora České republiky vyzývá české firmy k účasti v podnikatelské delegaci, která ve dnech 5. a 6. června doprovodí prezidenta České republiky Miloše Zemana na jeho oficiální návštěvu Slovinska. Podnikatelskou delegaci povede prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý.

Hospodářská komora České republiky se svými partnery ve Slovinsku v rámci Iniciativy Trojmoří organizuje obchodní fórum Three Seas Initiative. Fórum je realizováno společně s vládou Slovinské republiky, Centrem pro evropskou perspektivu a Slovinskou obchodní a průmyslovou komorou. Zaměří se na čtyři klíčové oblasti: energetiku, infrastrukturu, digitalizaci a inovace a bude zahrnovat průřezová témata transatlantických vztahů, bezpečnosti a hospodaření s vodou. Součástí programu bude i téma vodního koridoru Dunaj-Odra-Labe.

Podnikatelského fóra se zúčastní 500 zástupců soukromého sektoru a vlád ze států Iniciativy Tři moří. Dalšími účastníky budou vysocí zástupci institucí EU, USA a Německa a zástupci podniků z širšího regionu.

Trojmoří tvoří 12 členských států ležících mezi Baltským, Jaderským a Černým mořem: Kromě České republiky je součástí této iniciativy Slovensko, Polsko, Maďarsko, Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko, Litva, Lotyšsko, Estonsko, Bulharsko a Rumunsko. V zemích Trojmoří žije 112 milionů obyvatel.

Do podnikatelské delegace se může přihlásit kterákoli česká firma bez ohledu na předmět podnikání, velikost nebo region, v němž působí. Náklady spojené s organizací mise stejně jako u kterékoli jiné cesty zajišťované Hospodářskou komorou si hradí sami podnikatelé, tzn. včetně ubytování, podílejí se nákladech na místní transfery, catering, pronájem konferenčních prostor a jednacích místností.

V případě zájmu o více informací kontaktujte Ing. Petra Talafúse na e-mailu: talafus@komora.cz.