Karlovarský kraj hledá dobrovolníky na zimní olympiádu dětí a mládeže

25.11.2019

Máte rádi zimní sporty? Jste aktivní a nic vám neuteče? Pak právě vy se můžete stát dobrovolníkem na zimní olympiádě dětí a mládeže v Karlovarském kraji. Olympiáda se koná ve dnech 19. – 24. ledna 2020 a z nabízených dobrovolnických pozic si jistě vybere každý. Podmínkou je chuť být při tom a věk 18+.

Přihlásit se k dobrovolnické práci během IX. Her zimní olympiády dětí a mládeže mohou například studenti, rodiče, ale vítáni budou také senioři, kteří třeba celý svůj život sportem žijí. Pomáhat mohou jediný den i celý olympijský týden. Registrace je jednoduchá. V elektronickém formuláři na internetových stránkách olympiády lze zadat veškeré údaje a pak jen vyčkat na potvrzení. „Zájemci o práci dobrovolníků si mohou vybrat, zda chtějí pomáhat při zajištění slavnostních olympijských ceremoniálů, zpracovávat sportovní výsledky do centrálního informačního systému, obstarat zázemí pro catering, asistovat na parkovištích či organizovat přepravu sportovců na jednotlivá místa jako stevard v autobuse. Možností je ještě mnohem více,“ uvedla Lydie Stráská z organizačního týmu akce.

Budoucí dobrovolníci také budou volit mezi výkonem práce v karlovarském Thermalu, na zimních stadionech v Ostrově, Sokolově, v Chebu, ale zapotřebí jich bude i na Božím Daru, Neklidu a ve Skiareně na Fichtelbergu či v mariánskolázeňské sportovní hale.

A odměna pro dobrovolníky? „Jedinečné zážitky z historicky první zimní olympiády dětí a mládeže v našem kraji, možnost setkat se slavnými sportovci i s mladými olympioniky z celé ČR, fandit a třeba navázat přátelství na celý život. Samozřejmě rozdáme krásné sportovní čepice všem dobrovolníkům jako jedinečnou památku na olympiádu 2020. Pro dobrovolníky zajistíme občerstvení i pitný režim,“ dodala Lydie Stráská. Dobrovolnické nováčky taky čeká zkušenost po boku profesionálního organizačního týmu skutečně unikátní sportovní události a v budoucnu je to může inspirovat k práci na přípravě a realizaci velkých sportovních mítinků.

Odkaz na přihlašovací formulář:
https://bit.ly/2XDUjLO

Rychlý kontakt pro dobrovolníky:
E-mail: dobrovolnicizodm2020@kr-karlovarsky.cz
Tel.: 601 214 154

Kontakt:
Mgr. Jana Pavlíková
tisková mluvčí
Krajský úřad Karlovarského kraje
tel.: +420 354 222 130 mobil: +420 736 650 308
e-mail: jana.pavlikova@kr-karlovarsky.cz