Klientům Domova SOKOLÍK pod vánoční stromeček nadělovali zaměstnanci chemičky

22.12.2022

Už čtvrtým rokem nadělují dárky pod vánoční stromeček postiženým klientům Domova „SOKOLÍK“ zaměstnanci sokolovské chemičky Synthomer. Již čtyři roky místo Ježíška připravují vánoční nadílku zaměstnanci z výrobních provozů, administrativy, prodeje, logistiky, údržby a dalších týmů. A letos tomu nebude jinak: 125 vánočních přání pro více než třicítku klientů bylo připraveno již 22.prosince. O zabalení se postaral tým Dodavatelského řetězce a zákaznické podpory, kde se v roce 2019 nápad na projekt „Vánoční strom pro Sokolík“ zrodil. Zaměstnaneckou aktivitu podpořila finančně i letos společnost Synthomer, a to částkou 10.000 Kč.

Mgr. Petra Sekáčová, ředitelka Domova SOKOLÍK, o společném projektu řekla: „Naši klienti si vánoční svátky opravdu užívají. Nejdříve napsali dopisy Ježíškovi. Pak se pustili do ruční výroby vlastních dárků v našich vánočních dílničkách. Ozdobili jsme vánoční stromeček a teď už se naši klienti těší na Štědrý den, který bude díky zaměstnancům Synthomer a.s. opravdu štědrý.
A jaká přání pod vánočním stromem letos byla? Mezi přáními našich klientů najdete knihy, kosmetiku, povlečení i něco sladkého na zub a mnoho dalších.“

Ve čtvrtek 22. prosince se uskutečnilo slavnostní předání vánočních dárků přímo na půdě sokolovské chemičky Synthomer. Dárky od zaměstnanců, které zastupoval tým Dodavatelského řetězce, a Ing. Milan Brejchal, výkonný ředitel Synthomer a.s., převzala ředitelka Domova SOKOLÍK Mgr. Petra Sekáčová.

Na závěr Mgr. Sekáčová zdůraznila: „Chtěla bych všem zaměstnancům sokolovské chemičky poděkovat. Díky vám už čtvrtým rokem náš vánoční strom plní o Štědrém večeru tajná přání. Řekla bych: Jste lepší než Ježíšek!“

Domov pro osoby se zdravotním postižením „SOKOLÍK“ v Sokolově, p.o poskytuje podporu lidem s mentálním a kombinovaným postižením vyžadující celodenní péči, a to ve věku od 18 let. Klientům poskytujeme: ubytování a stravu, pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při osobní hygieně, výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, sociálně terapeutické činnosti, pomoc při obstarávání osobních záležitostí a při uplatňování práv, dostupnost lékařské péče. V současné době pečuje o více než 30 klientů.