Komora pomohla k otevření nové kavárny v Jáchymově

11.08.2021

Jana Kijovská ztratila v době koronavirové epidemie zaměstnání a tak se rozhodla, že začne sama podnikat. „Už delší dobu jsem uvažovala o otevření kavárny v horní části Jáchymova, protože vím, že tam takový podnik chybí,“ uvedla Jana Kijovská na první schůzce s mentorkou programu Rozjeď byznys Janou Michkovou. Má silnou podporu rodiny i majitele historického objektu, kde kavárna vzniká, který tuto myšlenku podporuje i finančně.

„Při přípravě podnikatelského plánu jsme vycházely z podrobné analýzy konkurence a průzkumu trhu,“ sdělila mentorka. Kavárna je umístěna na velmi dobrém místě a částečnou podporu získala i z kampaně na crowdfundingovém serveru Hithit.cz. Největší obavy měla začínající podnikatelka z finančního plánu, ale společně s mentorkou na osobních schůzkách probraly všechny potřebné výdaje včetně rezerv a veškerého vybavení a modelovaly předpokládané příjmy ve více variantách. Baristický kurz paní Kijovská absolvovala díky rekvalifikačnímu kurzu úřadu práce, kde dále zažádala i o příspěvek na část vybavení.

Postupně si mentorka a klientka přes email vyměnily několik verzí byznys plánu, než byl finálně vyladěný a obsahoval všechny potřebné informace. V současné době se dokončují nutné stavební úpravy a brzy bude nová kavárna Café 1516 v Jáchymově otevřena.

„Program Rozjeď byznys nabízí začínajícím podnikatelům 20 hodin poradenství mentora zdarma, zpracovaný podnikatelský plán pro své vlastní účely, banku či soukromého investora, asistenci při založení živnosti nebo obchodní společnosti a příspěvek 1000 Kč na zřízení živnostenského listu nebo 5000 Kč na založení obchodní společnosti,“ shrnula podporu začínajícím podnikatelům Lenka Mansfeldová, manažerka programu Rozjeď byznys.

Facebook Café 1516 v Jáchymově

Podpora pro začínající podnikatele – Rozjeď byznys