Komora představuje své členy: Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o
Našim zákazníkům nabízíme komplexní služby. Gastronomické projekty, montáž a instalaci gastro zařízení, kuchyňské stroje a náčiní, servis a opravy 365 dní v roce.
Profesionální gastro vybavení a zařízení nabízíme jak pro velkokapacitní kuchyně, hotely, restaurace, kavárny, cukrárny, bary, catering, jídelny, nemocnice, tak i pro menší provozy, stánky a další objekty veřejného stravování. Námi zavedený systém HACCP akceptují všechny Krajské hygienické stanice.
Pro hotely a restaurace nabízíme stohovatelné nádobí, příbory, sklenice, banketní stoly, ubrusy a další sortiment určený pro stolování. Číšnické potřeby, cukrářské pomůcky, barové příslušenství a širokou nabídku vitrín a vinoték. Hotelové snídaně a rautové stoly vybavíme unikátním bufetovým systémem pro libovolné sestavení dřevěných nebo nerezových modulů na hotelové snídaně, rauty a bankety. Rozdílnost jednotlivých provozů vyžaduje zkušenosti, které jsme získávali více než 20 let. Máme potřebné technické znalosti a zázemí a naši obchodní prodejci Vám poradí, které vybavení je vhodné a k jakému účelu.
Jak jste se dostal/a k podnikání?
Jak říkal vždy můj manžel Petr Gočál, zakladatel a jednatel firmy Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o. „Nejsme žádná rychlokvaška. Zkušenosti jsme sbírali krok za krokem od roku 1993. Dnes má firma téměř 25 zaměstnanců všech potřebných oborů“.
Postupně jsme se na trhu prosadili v dílčích i větších dodávkách. Specializovali jsme se na projekty a realizace velkokuchyní pro školní a podnikové jídelny, nemocnice, domovy důchodců, hotely a restaurace. Služby jsme rozšířili o zavádění hygienického systému kritických bodů HACCP a jeho certifikaci.
Společně s obchodním partnerem ze Slovenska byl od roku 2000 založen odborný zásilkový gastronomický obchod pod názvem Gastronom International.
Bohužel lidský život je krátký, přežít nás mohou jen výsledky našeho úsilí. Od února 2021, po smrti manžela, jsem firmu převzala, stala se novou jednatelkou a pokračuji dál v manželově ideálech.
Jaké jsou Vaše podnikatelské plány do budoucna?
Hlavním cílem je rozšiřovat spolupráci s našimi dodavateli, velkoobchody a zákazníky a přizpůsobovat se změnám v gastronomii. Je pro nás obzvláště důležité rychle reagovat na všechny nové výzvy.
Nabízet moderní stroje a zařízení zaměřené na úsporu energie, vyšší kvality výsledného produktu a ušetření práce v kuchyni. Konvektomaty, vaření na indukci, chlazení s nízkými energetickými nároky a ekonomické mytí nádobí.
V krátké době spouštíme nový e-shop pro Slovenskou republiku s cílem představit ucelenou nabídku pro zákazníky a jejich potřeby i pro tento významný trh.
Na co jste při svém podnikaní opravdu hrdí?
Můj manžel často říkal, že hodnota firmy je v zaměstnancích. Poctivá práce všech, kteří tu pracovali, nebo stále pracují. Jsou to právě oni, na které jsem velmi hrdá a kteří mohou být po právu hrdi sami na sebe. Po nečekané smrti manžela zachovali chladnou hlavu, komunikovali s dodavateli a obchodními partnery a nedopustili, aby jeho smrtí odešlo i jeho podnikání. Odvádějí skvělou práci a za to jsem jim velmi vděčná.
Co vás nejvíce trápí při Vašem podnikaní?
Musíme se vypořádat s celou řadou změn. Energetické krizi spojené s nedostatkem surovin, dostupností zboží a navýšení cen od našich dodavatelů. Ale nejsme v tom sami. Snažíme se brát potíže jako výzvu, ke které je třeba najít řešení. Podnikání je krásná práce s lidmi a pro lidi. Trápení zažívají ti, kterým jde doslova o přežití …