Konference: Den zdravého mozku a paměti

08.11.2021

Krajská knihovna K. Vary ve spolupráci se spolkem Biblio K. Vary zve veřejnost na odbornou konferenci s názvem „DEN ZDRAVÉHO MOZKU A PAMĚTI – mozek, paměť a řeč“. Akce se bude konat v prostorách Krajské knihovny Karlovy Vary (Závodní 84, Dvory) v pondělí 29. 11. 2021.

Na konferenci se např. dozvíte, jak funguje mozek z hlediska řeči. Kde se v mozku nacházejí řečová centra. Jaké jsou poruchy řeči, jak o svou řeč pečovat a jak ji zachránit v případě mozkové mrtvice. Jak se efektivně učit cizí jazyky, či jak řeč ovládají moderní technologie či umělá inteligence. Pozvání přijali skuteční odborníci na daná témata.

Záštitu nad akcí převzal hejtman Karlovarského kraje Ing. Petr Kulhánek. Konference se může zúčastnit jak odborná, tak laická veřejnost.

Dopolední program od 9 hodin je koncipován pro pedagogy, asistenty pedagogů, psychology, pěstouny, pracovníky dětských domovů a SOS vesniček, sociální pracovníky a další profesionály.

Odpolední program od 16:30 hodin je připraven pro rodiče, seniory a další zájemce z řad laické veřejnosti.

Je připraven též zajímavý doprovodný program. Jedná se například o testování IQ ve spolupráci s organizací Mensa ČR. Toto testování bude jako jediné zpoplatněno. Dále bude možné například vidět a vyzkoušet zařízení pro překlad cizích jazyků a mnoho dalšího.

Vstup na konferenci je zdarma, je nutné se přihlásit nejpozději do 23. 11.

https://www.zlepsipamet.cz/konference-2021/