Logistický pohár putuje do Ostravy

21.10.2019

Ve dnech 15. – 17. října 2019 se na Střední škole logistické Dalovice konal již 11. ročník celostátní soutěže LOGISTIK JUNIOR SŠ 2019.

Letošního ročníku se zúčastnilo 20 soutěžních družstev ze 13 škol. Zahájení i finální soutěž s vyhlašováním výsledků se konaly ve Slavnostním sále Obecního úřadu Dalovice. Do soutěže se přihlásilo celkem 60 žáků z Dalovic, Brna, Českých Budějovic, České Třebové, Liberce, Olomouce, Opavy, Ostravy-Vítkovic, z Plzně, Břeclavi a Ústí nad Labem.

Slavnostní zahájení proběhlo za účasti Ing. Petra Rožka, Ph.D. ze Svazu spedice a logistiky a Jana Hrubého z firmy TimoCom. První den soutěže žáci bojovali o co největší počet bodů v v logistice, spedici, logice a ekonomických úkolech, protože smysl efektivní logistiky spočívá v komplexnosti a rozvoji „podnikavých“ kompetencí. Na druhý den dostali žáci úkol na téma „Obhájení podnikatelského záměru Obaly – před investory“. Na přípravu prezentace měli k dispozici celý večer. Prokazovali své znalosti nejen z aplikované logistiky, ale též uplatnili dovednosti manažerské, prezentační a týmovou spolupráci. Jelikož reflektujeme i na potřeby pracovního trhu v oblasti jazykových dovedností, museli soutěžící obhajovat své práce před dvojjazyčným publikem, českým a anglickým. Získané body poskytly čtyřem nejlepším týmům prostor sázet na své znalosti a svůj tým v soutěži RISKUJ. Třetí den se školy za odměnu zúčastnily: exkurze ve firmě O-I Manufacturing Czech Republic, a.s. Nové Sedlo.

V 11. ročníku celostátní soutěže LOGISTIK JUNIOR SŠ vyhrála:
1. místo Střední škola technická a dopravní Ostrava-Vítkovice
2. místo Střední škola logistická Dalovice
3. místo Střední průmyslová škola Ústí nad Labem středisko Stříbrníky.

Tato celostátní akce by se nemohla uskutečnit bez finanční podpory Krajského úřadu Karlovarského kraje, Živého kraje a hlavních partnerů a sponzorů školy MAKRO, TOYOTA Material Handling, Česká pošta, Witte automotive, SKF, DHL, Svaz spedice a logistiky, EPT connector, Linde MH. Rádi bychom jim poděkovali za podporu a předávání cen.