Online akce MZV ČR na podporu českých firem a podnikatelů v zahraničí

08.03.2021
  • Webinář: Srbsko – příležitosti pro české firmy

Datum: 10. března 2021 v 10:00 hodin SEČ
Místo konání: online
Země určení: Srbsko

Ministerstvo zahraničních věcí připravilo webinář pro české firmy a podnikatele k obchodním příležitostem v Srbsku, který se bude konat ve středu 10. března 2021 v 10:00 hodin SEČ. 
Na webináři vystoupí ekonomický diplomat české ambasády v Bělehradu Miroslav Čančík, který Vám zprostředkuje informace o konkrétních obchodních příležitostech, perspektivních oborech podnikání, kultuře obchodního jednání a také aktuální informace v souvislosti s šířením koronaviru.
V rámci dnešní koronavirové doby jsou sice některé oblasti podnikání jako je turismus utlumené, ale jiné, například IT či zdravotnictví, naopak rostou. Přitom nejen oblasti růstu, ale konkrétní výrobky se často liší země od země. Doporučujeme vám proto, využít tento webinář jako základ pro podrobnější znalost podnikatelského prostředí a příležitostí zprostředkované zástupci České republiky přímo v místě. Zástupci, jejichž úkolem je pomoci českým firmám při expanzi na daný trh.
Sledování webináře je zdarma po předchozí registraci.

Více informací:
https://www.export.cz/akce/webinar-srbsko-2/

Registrace:
https://event.webinarjam.com/register/200/n768yurr

 

  • Webinář: Spojené království – aktuality o brexitu a obchodní příležitostech

Datum: 16. března 2021 ve 14:00 hod SEČ
Místo konání: online
Země určení: Spojené království

Spojené království se k 1. 1. 2021 stalo třetí zemí. Přestože mezi Evropskou unií a Spojeným královstvím byla uzavřena Dohoda o obchodu a spolupráci, řídí se obchod mezi oběma celky novým režimem, který zahrnuje nové celní procedury, hlášení a zvýšenou administrativu.
Nově zaváděná celní prohlášení je možno u většiny zboží odložit. Nový britský celní systém začne plně platit od 1. července 2021 (resp. pro živá zvířata a živočišné produkty od 1. dubna 2021). Celní deklarace, platby DPH, přípandě cel však bude nutno doložit zpětně.
Během webináře Vám ekonomická diplomatka české ambasády v Londýně Michaela Chrtová zprostředkuje nejaktuálnější  informace o pravidlech a podmínách pro obchodování mezi zeměmi Evropské unie a Spojeným královstvím. Zároveň se dozvíte informace o obchodních příležitostech, perspektivních oborech podnikání, kultuře obchodního jednání a aktuálním vývoji v souvislosti s pandemií.
Sledování webináře je zdarma po předchozí registraci.

Více informací:
https://www.export.cz/akce/webinar-brexit-1-2-2-2/

Registrace:
https://event.webinarjam.com/register/211/3v8m3b20

 

  • Webinář: Kazachstán a Kyrgyzstán – příležitosti pro české firmy

Datum: 25. března 2021 v 10:00 hod SEČ
Místo konání: online
Země určení: Kazachstán, Kyrgyzstán

Ministerstvo zahraničních věcí připravilo webinář pro české firmy a podnikatele k obchodním příležitostem v Kazachstánu a Kyrgyzstánu, který se bude konat ve čtvrtek 25. března 2021 od 10:00 hodin SEČ. 
Na webináři vystoupí ekonomičtí diplomaté české ambasády v Nur-Sultanu Olga Kalinová a Luboš Joza a zprostředkují vám informace o konkrétních obchodních příležitostech, perspektivních oborech podnikání, kultuře obchodního jednání a také aktuální informace v souvislosti s pandemií Covid-19.
Pandemie covid-19 způsobila útlum některých oborů, jako například cestovní ruch, hotelnictví, provoz restaurací a kaváren nebo letecká doprava. Naproti tomu obory ICT, zdravotnictví, digitalizace či „zelené“ technologie jsou na vzestupu a představují příležitosti pro soukromý sektor. Nenechte si ujít sledování webinářů s ekonomickými diplomaty českých ambasád v zahraničí o konkrétních příležitostech a perspektivních sektorech v zemi jejich působení.
Sledování webináře je zdarma po předchozí registraci.

Více informací:
https://www.export.cz/akce/kaz_kyr/

Registrace:
https://event.webinarjam.com/register/209/yy15gukr