Online přednáška středoškolákům představila budoucnost v chemii a odborné praxe

12.04.2021

Důležitá volba čeká v nejbližších dnech studenty 2.ročníku SUPŠ keramické a sklářské Karlovy Vary. Budou si vybírat svoji specializaci pro další dva roky studia. Rozhodování o budoucím zaměření se jim snažila v pátek 9.dubna ulehčit online přednáška za účasti odborníků společnosti Synthomer. Její obsah byl krátkým nahlédnutím do sokolovské chemičky, kde se praktická část výuky odehrává.

Ing. Oldřich Honzák, vedoucí personálního odboru Synthomer a.s., říká: „Naše partnerská střední škola vyučuje obor Aplikovaná chemie se dvěma zaměřeními Analytická chemie a Chemická technologie. V našich provozech již v loňském, byť pandemií ovlivněném školním roce, probíhala odborná praxe pro dvojici studentů. Odborné praxe propojují teoretické znalosti a zkušenosti přímo z reálného prostředí našeho chemického závodu v Sokolově, ať už jsou to výrobní provozy, které jsou stěžejní pro pozici Technologa, nebo provozní laboratoře.“

Součástí online videokonference byl krátký pohled do historie chemického průmyslu v Sokolově, představení profesí i konkrétní obsah odborných praxí. Diskutovali se možnosti budoucího pracovního uplatnění i benefity, které by si studenti přáli a které zaměstnavatel nabízí. Na závěr měla desítka studentů prostor na dotazy.

Sokolovská chemička Synthomer nabídne studentům nejen jedinečnou příležitost v Karlovarském kraji v oboru Chemická technologie, ale také například stipendijní program, příspěvek na stravování či dopravu. Synthomer zdarma poskytne studentům také ochranné pracovní pomůcky a pracovní oblečení.

Synthomer a.s. je jedním ze 128 členů Svazu chemického průmyslu ČR. V Karlovarském kraji, konkrétně v Sokolově, působí od roku 1917. Mezinárodní společnost Synthomer se sídlem ve Velké Británii celoročně dále spolupracuje se základními školami v regionu a podporuje výuku chemie formou vybavení pro učebny a pedagogy i odborných konzultací pro ZŠ v Sokolově.