Podnikatelská mise do Argentiny, Uruguaye a Paraguaye

01.02.2022

Dovolujeme si Vás pozvat na podnikatelskou misi doprovázející státního tajemníka Ministerstva zahraničních věcí ČR Miloslava Staška do Argentiny a Uruguaye (fakultativně i Paraguaye) v termínu 29. – 31. března 2022. Misi organizuje Velvyslanectví ČR v Buenos Aires. Cesta je primárně určena pro firmy z oborů, kde je největší šance uspět, a to inovativní technologie pro zemědělství, potravinářství, vodohospodářství, strojírenství, stavebnictví a zelenou energetiku.

Program, který bude zahrnovat B2B setkání s místními firmami, oborovými asociacemi, ale i doprovod státního tajemníka při jednáních s orgány státní správy, předpokládáme následující:

  • Úterý 29. března – Podnikatelský program v Buenos Aires zahrnující jednání s argentinskými podnikateli a večerní společenské setkání na Velvyslanectví ČR za účasti velvyslance Ľubomíra Hladíka a státního tajemníka Miloslava Staška.
  • Středa 30. března – Přesun do Montevidea v Uruguayi a program na místě vč. setkání s uruguayskými podnikateli a dalších jednání.
  • Čtvrtek 31. března – fakultativně přesun do Asunciónu v Paraguayi a jednání na místě, případně odlet zpět do ČR.

Předpokládáme, že program bude zahrnovat i doprovod státního tajemníka na vybraná jednání. Program lze individuálně přizpůsobit. Účastníci si hradí leteckou dopravu do Buenos Aires a ubytování v hotelu adekvátní kvality (zastupitelský úřad může zajistit slevu cca 40% oproti internetovým cenám, orientační cena po slevě cca 70 USD/noc). Zbylé organizační náklady včetně cesty do Montevidea, resp. Asunciónu hradí Velvyslanectví ČR díky podpoře z Projektu na podporu ekonomické diplomacie (PROPED).

Pro příjezd do Argentiny, resp. Uruguaye je momentálně vyžadováno kompletní očkování, PCR ne starší než 72 hodin, zdravotní pojištění kryjící náklady způsobené onemocněním Covid-19 a vyplnění příjezdového (a odjezdového) formuláře.

V případě Vašeho zájmu o účast v podnikatelské misi kontaktujte, prosím, ekonomického diplomata Velvyslanectví ČR v Buenos Aires Radka Hovorku na e-mail radek_hovorka@mzv.cz, a to nejpozději do 27. 2. 2022. Vzhledem k omezené kapacitě Vám doporučujeme přihlásit se co nejdříve.