Podnikatelská mise do Číny

07.03.2019

Z pověření Kanceláře prezidenta republiky pořádá Hospodářská komora České republiky doprovodnou podnikatelskou misi prezidenta republiky Miloše Zemana do Čínské lidové republiky. Akce je organizovaná za podpory Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce. Mise se uskuteční v termínu 23. – 29. 4. 2019, přičemž podnikatelská delegace bude vedena prezidentem HK ČR Vladimírem Dlouhým.

Na misi, která se uskuteční speciálním letadlem, podnikatelé doprovodí prezidenta republiky při jeho oficiální návštěvě ČLR u příležitosti konání Belt and Road Forum. V plánu je uspořádání Česko-čínského podnikatelského fóra s bilaterálními jednáními mezi českými a čínskými firmami v Pekingu. Předpokládáme taktéž další podnikatelské fórum s bilaterálními jednáními v municipalitě Tianjin provincie Hebei. V rámci B2B mají účastníci jednání možnost navázat kontakt s novými čínskými partnery nebo rozvinout kontakt s těmi stávajícími. Kromě diskuze se zástupci Zastupitelského úřadu v Pekingu o podnikání v Číně jsou v jednání mj. návštěvy Beijing Expo, vybraných průmyslových zón a setkání s jejich představiteli.

Čína, nejlidnatější ekonomika světa, zastává druhé místo na žebříčku zemí dle HDP, přičemž při současném růstu přibližně 7 % HDP ročně se dotahuje na vedoucí ekonomiku světa, USA. Vedle ekonomického růstu se ČLR posunuje i v hodnocení Světové banky a statistiky Ease of Doing Business. Pro české firmy a podnikatele pak Čína skýtá celou řadu obchodních příležitostí zejména v civilním leteckém průmyslu, důlním, těžebním a ropném průmyslu, energetickém a strojírenském průmyslu, ICT, zdravotnickém a farmaceutickém průmyslu, zemědělském a potravinářském průmyslu a v neposlední řadě i v železniční a kolejové dopravě.

Záloha na účastnický poplatek činí 2.347,- EUR, pro členy HK ČR je poplatek snížen na 2.134,- EUR.

Účastnický poplatek zahrnuje: ubytování se snídaní, podíl na místních transferech, podíl na cateringu, zajištění víza, organizace firemních jednání, službu pracovníků HK ČR po dobu mise a organizační náklady spojené s přípravou mise.

Uzávěrka přihlášek: 15. 3. 2019

Bližší informace: 

Ing. Miroslav Veselka
projektový manažer

Zahraniční odbor
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY
Florentinum (recepce A), Na Florenci 2116/15, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 266 721 357
Veselka@komora.cz