Řemeslné workshopy ve firmách ve spolupráci se středními školami

20.09.2021

Uvažuješ o studiu některého z technických oborů? Chceš si vyzkoušet danou profesi přímo ve firmě, vyrobit konkrétní produkt a získat informace o možnosti studia oboru na SŠ a výkonu praxe u zaměstnavatele v duálním systému?

Pak se určitě přihlas na řemeslný workshop se zajímavým programem, který se koná přímo firmě, ve které můžeš následně absolvovat i praktické vyučování.

Stejně jako minulý školní rok i tento rok chystá Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje řemeslné workshopy pro žáky posledních ročníků základních škol. Tentokrát workshopy proběhnou prezenční formou v měsících říjen/listopad.

Samozřejmostí je přísné dodržování hygienických opatření dle aktuálních nařízení. Workshopy jsou určené vážným zájemcům o studium oboru z řad žáků posledních ročníků ZŠ, kteří budou mít možnost si na workshopu vyzkoušet ve firmě danou profesi, vyrobit konkrétní produkt, budou informováni o možnosti studia oboru na SŠ a výkonu praxe u zaměstnavatele s prvky duálního systému. Na workshop jsou zváni i rodiče žáků, ale samozřejmě také kariérový poradci. Samozřejmostí je zajištění dopravy.

Níže je ke stažení letáček k workshopům, na kterém mimo jiné uvidíte i termíny jednotlivých akcí. Řemeslné workshopy se uskuteční vždy v dopoledních hodinách od 9:00 s programem cca na 2-3 hodiny.

Žáky je možné přihlašovat na emailové adrese volfova@khkkk.cz, ideálně vždy souhrnný seznam za celou školu.