Rozjet byznys je díky hospodářské komoře snazší

22.01.2019

Zkušení mentoři pod záštitou Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje pomohli rozjet byznys už řadě podnikatelů. Díky finanční podpoře Karlovarského kraje mohou účastníci programu „Rozjeď byznys“ získat zdarma poradenství se založením živnostenského listu nebo obchodní společnosti.

Od Nového roku se díky programu mezi živnostníky také zařadila paní Kateřina Volena. „Můžu realizovat svoje vize a dělat to, co mě skutečně baví!“ říká a dodává: „Jsem ráda, že jsem k tomu měla u sebe mentorku, která mi pomáhala. Sama bych se v začátcích podnikání tak rychle nezorientovala“. Paní Volena si na rodičovské dovolené uvědomila, že už se nechce vracet do svého původního zaměstnání, a chce rozvíjet svůj sen – grafický a také interiérový design. Již v minulosti tvořila grafiku pro svého zaměstnavatele, dále pro svou potřebu a soukromě pro známé. „Teď chci pracovat oficiálně pod názvem volena design,“ doplňuje.

„Většině lidí, kteří chtějí začít podnikat, chybí zkušenosti. Málokdo z nich si důkladně své podnikání dopředu promyslí a vypracuje podnikatelský záměr, někdo ho nesepíše vůbec. A to je chyba!“ tvrdí jedna z mentorek, Věra Effenberger. Účastníci programu vytvoří společně s mentorem zmiňovaný podnikatelský záměr, ve kterém se zamyslí nad všemi důležitými aspekty podnikání, od přesného vydefinování produktu nebo služby, přes zmapování konkurence, návrhu marketingové strategie až po finanční analýzu.

„Pomáháme všem, kteří chtějí začít podnikat, ať už lidem bez práce, tak i zaměstnaným, kteří chtějí rozjet své podnikání při práci,“ zmínila Lenka Mansfeldová Bílková, manažerka programu Rozjeď byznys.