Veletrh v Sokolově nabídl řadu volných pracovních míst

18.11.2019

V pořadí druhý podzimní veletrh pracovních příležitostí v kraji zorganizovala Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje ve spolupráci s Úřadem práce 14. listopadu 2019 v Sokolově. Sokolovský okres vykazuje nejvyšší míru nezaměstnanosti v kraji, v současné době se dosahuje 3,67 %. Úřad práce pozval téměř dvě stovky uchazečů ze své evidence. Kromě nich přišlo na veletrh i více než 250 studentů posledních ročníků středních škol a veletrh navštívili i lidé, kteří uvažují o změně zaměstnání.

Dvacítka zaměstnavatelů nabízela volná pracovní místa, ale i brigády a stáže u svých stánků. Přišly výrobní podniky, nemocnice, firmy ze sektoru služeb, jako jsou finanční nebo softwarové služby a práci nabízely i státní organizace jako Česká pošta, Policie ČR nebo věznice. „Sháníme hlavně brigádníky na roznos letáků a expedici balíků. Velkou krizi s nedostatkem zaměstnanců, kterou jsme měli v minulém roce, už jsme naštěstí překonali,“ uvedla Simona Strakošová, personalistka České pošty.

Na veletrhu probíhal opět i bohatý doprovodný program v podobě přednášek a konzultací s odborníky. Návštěvníci přednášek se mohli dozvědět, kde hledat práci, jak správně napsat životopis a komunikovat při pracovním pohovoru nebo jak začít podnikat. „K dispozici byly i odborné poradkyně pro individuální konzultace, bylo možno si nacvičit pracovní pohovor nebo se poradit s vizážistkou o správném oblečení a líčení,“ informovala manažerka veletrhu Lenka Mansfeldová Bílková z Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje.

Veletrhy práce jsou podle provedeného šetření mezi zaměstnavateli velmi pozitivně hodnoceny. „Pro firmy je účast na veletrzích přínosná nejen tím, že najdou konkrétní zaměstnance, řada z nich pozitivně hodnotí i možnost oslovení studentů jako budoucích zaměstnanců a zviditelnění firmy,“ informoval Stanislav Kříž, ředitel Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje a zároveň pozval všechny zaměstnavatele a zájemce o práci na poslední letošní veletrh, který se uskuteční 21. listopadu v Karlových Varech v Lidovém domě ve Staré Roli.