Vítězný putovní pohár obhájili logistici z Dalovic

27.10.2023

Střední škola logistická Dalovice v úterý 17. října 2023 zahájila již 15. ročník prestižní celostátní soutěže LOGISTIK JUNIOR SŠ 2023. Soutěž se stala již tradiční událostí na středoškolské scéně, je známá svým náročným charakterem a schopností postavit soutěžní týmy před skutečné výzvy v oboru logistiky.

Zahájení a finální soutěž s vyhlašováním výsledků se konaly ve slavnostním sále Obecního úřadu Dalovice. Letošního ročníku se zúčastnilo 20 soutěžních týmů po 3 žácích ze 14 škol. Do soutěže se přihlásili zástupci ze škol z Dalovic, Břeclavi, Brna, Prahy, Liberce, České Třebové, Olomouce, Děčína, Opavy, Ostravy-Vítkovic, Plzně a Nového Města na Moravě.

První den soutěže žáci bojovali o získání co nejvyššího počtu bodů v logistice, spedici, logice a ekonomických úkolech. Na druhý den dostali žáci úkol zpracovat prezentaci na přepravu nadměrného nákladu do zahraničí. Žáci prokazovali své znalosti nejen z aplikované logistiky, ale též uplatnili dovednosti manažerské, prezentační a týmovou spolupráci. Soutěžící museli obhajovat své práce před komisí i v anglickém jazyce. Získané body poskytly čtyřem nejlepším týmům prostor sázet na své znalosti ve finálové v soutěži RISKUJ. Otázky připravili odborníci z praxe, předseda Svazu, spedice a logistiky ČR, Ing. Petr Rožek, Ph.D a rektor VŠ logistiky prof. Ing. Václav Cempírek, Ph.D., DBA. Po napínavém finále je pořadí nejlepších následující: 1. místo Střední škola logistická Dalovice, tým A, 2. místo Střední škola technická a dopravní Česká Třebová, tým B, 3. místo SŠ technická a dopravní Ostrava – Vítkovice, tým A. Třetí den se soutěžní týmy zúčastnily exkurze v jedné z firem v našem regionu.

Tento 15. ročník celostátní soutěže byl bezpochyby úspěšným a inspirativním zážitkem pro všechny zúčastněné.

Velké poděkování náleží partnerům školy, sponzorům, organizačnímu týmu, soutěžícím a jejich pedagogům.