Zájem o prozkoumání obchodních a investičních příležitostí v Nižním Tagilu či Sverdlovské oblasti

25.09.2019

Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje byla požádána ze strany starosty města Chebu Antonína Jalovce o tlumočení tohoto dopisu své členské základně a podnikatelské veřejnosti v Karlovarském kraji.

Text dopisu:

Vážení členové hospodářské komory,

v minulém týdnu jsem spolu s místostarostou Černým navštívil partnerské město Nižní Tagil. Jednali jsme tam o možnostech zintenzivnění kontaktů mezi našimi městy, které, přiznejme si, v posledních letech stagnují.

Z jednání s představiteli města i dalšími lidmi vyplynulo, že mají mimo jiné velký zájem o navázání vztahů ekonomických. Mnozí Rusové v ČR v nedávné době byli a mají celkem dobrý přehled o situaci u nás i o případných možných investicích v Chebu a okolí.

Rád bych vás tedy oslovil s nabídkou, zda i z vaší strany by nebyl zájem o prozkoumání obchodních a investičních příležitostí v Nižním Tagilu či Sverdlovské oblasti. Jelikož budeme v příštích letech určitě vysílat delegace do Ruska, mohli by se k ní připojit i zájemci z vašich řad. Tamní hospodářská komora nám přislíbila, že by zajistila schůzky s představiteli politického i ekonomického života regionu.

Budu rád, pokud se na vaší straně najdou zájemci o tento projekt. Prosím, abyste svůj případný zájem sdělili vedení Krajské hospodářské komory KV kraje, se kterým poté budeme ve věci dále jednat.

Děkuji za přečtení a jsem s pozdravem,

Antonín Jalovec
starosta Chebu

 — ANKETA ZDE —