Zaměstnavatelé z Chebska nabízeli práci na veletrhu

08.11.2019

Šestý ročník veletrhu pracovních příležitostí, který zorganizovala Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje ve spolupráci s Úřadem práce, se uskutečnil 6. listopadu v Kulturním centru Svoboda v Chebu. Veletrh v průběhu celého dne navštívily více než čtyři stovky zájemců o práci. „Přišli nezaměstnaní lidé v evidenci úřadu práce, široká veřejnost i studenti posledních ročníků Integrované střední školy, Střední zdravotnické školy a Svobodné chebské školy, i když někteří jejich učitelé stávkovali,“ informovala manažerka veletrhu Lenka Mansfeldová Bílková z Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje.

Práci přišlo nabídnout 24 zaměstnavatelů, největší zastoupení měly jako v předešlých letech výrobní firmy, které sháněly především dělníky do výroby, ale i technické specialisty. Další podstatnou část zaměstnavatelů tvořily veřejné instituce jako městský úřad, policie nebo věznice. Zastoupení měly i podniky působící v lázeňství a zdravotnictví, které nabízely volná místa pro specializované i pomocné zdravotnické profese. „Účast na veletrhu pro nás byla přínosná, podařilo se nám sehnat zdravotní sestřičku a ošetřovatelku a řadu dalších kontaktů,“ uvedla Andrea Novotná, personalistka firmy NEMOS SOKOLOV s.r.o. Řada zaměstnavatelů se snažila nalákat nové zaměstnance nejen na mzdy, ale i různé formy zajímavých benefitů, jako jsou náborové příspěvky, dovolená navíc, dotované obědy, doprava zdarma, příspěvky na dovolenou apod.

U několika stánků bylo možné získat odborné poradenství od vizážistek a expertek v personalistice. Ty dokázaly poradit, jak se správně nalíčit a obléci na pohovor, i jak správně napsat životopis a komunikovat při výběrovém řízení. Obdobná témata byla i obsahem krátkých třicetiminutových přednášek, které probíhaly po celý den ve vedlejším sále.

Veletrhy práce budou probíhat postupně i v dalších okresních městech Karlovarského kraje. 14. listopadu se uskuteční veletrh v Sokolově ve sportovní hale ISŠTE a 21. listopadu v Karlových Varech v Lidovém domě ve Staré roli. „Velký zájem i pozitivní ohlasy zaměstnavatelů nás utvrzují v tom, že veletrhy mají i v současné době nízké nezaměstnanosti smysl,“ uvedl Stanislav Kříž, ředitel KHK KK.