Zkušení mentoři pomáhají začínajícím podnikatelům

21.08.2019

Již několik let se zkušení mentoři Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje snaží pomáhat lidem, kteří chtějí začít podnikat. Do programu „Rozjeď byznys“ se zapojila celá řada začínajících podnikatelů a mentoři jim díky finanční podpoře Karlovarského kraje poskytli hodiny poradenství a cenné rady v začátcích podnikání, a to zcela zdarma.

V červnu se díky programu mezi živnostníky zařadila také paní Markéta Révayová. „Vždy mě bavila péče o tělo, chodidla. Jsem ráda mezi lidmi, ráda naslouchám a jako pedikérka spojuji příjemné s užitečným. Dělám to, co mě baví a zároveň mám čas na rodinu.” Paní Révayová si totiž na rodičovské dovolené uvědomila, že maminky s dětmi, ale nejen ony, jsou významnou cílovou skupinou a začala si tak plnit svůj sen – poskytovat profesionální salónní péči o nohy klienta v pohodlí jeho domova, tzv. mobilní pedikúru.

V rámci programu „Rozjeď byznys“ klienti spolu s mentorem sestaví podnikatelský plán včetně finančního plánu a zamyslí se nad důležitými aspekty podnikání. „Jsem vděčná za pomoc mentorky při sestavování podnikatelského záměru. Je mnoho věcí, které si lajk a neživnostník neuvědomí. Kolikrát jsem byla překvapená z čísel, ke kterým jsme se během sestavování záměru dopracovaly. Je důležité mít vše dopodrobna sepsané a vidět, zda je podnikatelský záměr opravdu reálný,” tvrdí paní Révayová. S tím souhlasí i její mentorka Barbora Volfová. „Většina lidí se sice nad svým záměrem zamyslí, ale málokdo si opravdu sepíše reálný podnikatelský plán tak, aby měl vše uceleně na jednom místě, a to od vydefinování produktu, cílové skupiny, zmapování konkurence až po marketingovou strategii. Velmi důležitý je také objektivní náhled mentora.“