Vzdělávat zaměstnance znamená držet v technice krok

04.08.2014

Na rychlý vývoj, změny a novinky v technických oborech reagují ve WITTE Automotive. Zaměstnanci musejí být pro nové technologie, software nebo vývojové i výrobní procesy připraveni. Díky evropským fondům mohla firma pro podzimní měsíce připravit celou sérii odborných školení.

Ing. Alena Šturmová, vedoucí personálního týmu, říká: „Naším cílem je mít špičkové odborníky – seřizovače, konstruktéry i další technické profese. Jako příklad uvedu úsek Plasty, kde jsme v letošním roce instalovali hned několik nových vstřikolisů, kde připravujeme nové automatizované pracoviště se třemi roboty a kde vyráběné formy už nejsou jen kus kovu, ale kombinují hydrauliku a elektroniku. Celkem nás čeká 6 odborných školení, které absolvuje 12 skupin a téměř padesátka zaměstnanců. Účastníci na jednom z řady seminářů poznají funkce jednotlivých hydraulických komponentů tohoto moderního vstřikovacího stroje, naučí se, jak efektivně analyzovat chyby a provádět údržbářské práce. Součástí dalších školení bude mimo jiné seznámení s aktuální legislativou a technickými řešeními pro strojní zařízení.”

Další velkou kapitolou je 3D konstrukční software, který jde v konstrukci strojní i elektro dopředu mílovými kroky. Na podzim se proto s novými verzemi Simatic a Step7 seznámí WITTE konstruktéři elektro. Firma chce být připravena přechod na novou verzi automatizačního softwaru, efektivně projektovat, diagnostikovat a standardizovat automatizační systémy a uvádění do provozu.

WITTE Automotive také dlouhodobě komunikuje s Úřadem práce Karlovarského kraje na téma rekvalifikačních kurzů. Šturmová doplňuje: “Mnozí uchazeči nevědí, že si mohou zvyšovat kvalifikaci a zvyšovat šance na získání zaměstnání právě díky těmto kurzům zdarma. Úřad práce nabízí například rekvalifikační kurz Operátor skladování, což je výborná příprava pro náš úsek Logistiky. Elektrikáři, kteří mají výuční list, si za necelý týden díky rekvalifikačnímu kurzu obnoví velmi žádaný paragraf 50, který je podmínkou pro nástup na pozici elektroseřizovače ve WITTE Automotive.”

Více informací o nabídce a požadavcích na jednotlivé profese naleznou zájemci na www.witte-automotive.jobs.cz.

WITTE Automotive – 115 let WITTE klíčem k úspěchu: kvalita, komunikace a motivace

Více než sto let klíčových konceptů pro automobilový svět.
Více než dvacet let v České republice. Vyvíjíme, testujeme a montujeme tradiční výrobky (klíče, zámky, lišty, kliky) i novinky (LED softtouch, door edge protector) pro světové automobilky. S Vašimi nápady proměníme vysněné zámky ve skutečnost.
Jsme druhým největším zaměstnavatelem v Karlovarském kraji a stabilním "Zaměstnavatelem regionu". Rozvíjejte Vaši osobnost a spoluvytvářejte WITTE budoucnost.
Jsme dynamický tým, ve kterém získáte zkušenosti na mezinárodní úrovni aliance VAST. Stavíme na profesionálech a podporujeme technické talenty ve školách
Poznejte nás, poznejte víc než Nejdecko – region sportu, kultury a přírody. Pomůžeme Vám sladit pracovní život s Vašimi zálibami.
„Neustálým rozšiřováním znalostí a zlepšováním procesů se chceme stát světovou třídou mezi dodavateli automobilového průmyslu.“

WITTE Automotive

WITTE Nejdek, spol. s r.o.
Rooseveltova 1299, CZ-36221 Nejdek
www.witte-automotive.cz